Travanj 04, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

3 savjeta za utegnutu stražnjicu

Vjezba.3.4

Određene vježbe koje često povezujemo s mišićima gluteusa zapravo najviše pokreću druge velike mišiće donjeg dijela tijela.

“To je slučaj s osnovnim čučnjevima i nožnim potiskom”, kaže Pasternak za Health. Baš zbog toga Pasternak preporučuje da se više fokusirate na jednostrano kretanje ili rad jedne strane tijela.

Mrtvo dizanje nogu, iskorak i podizanje samo jedne noge u ležećem stavu dobre su vježbe.

vjezba 4_zavrsna
image-179232

Dodajte kardio u svoje vježbanje

“Vaša stražnjica je uglavnom masno tkivo. To je činjenica”, kaže Pasternak i zato je važno paziti na prehranu i dodati kardio vježbanje. Zapravo ne bi bilo dobro puno trčati na trakama, nego uvesti druge kardio vježbe. “Trčanje može skratiti tetive i uzrokovati razdvajanje mišića”, dodaje. Umjesto toga, odlučite se za šetnju ili brzo trčanje.

Hodajte stepenicama

“Stepenice su najpodcijenjenija vježba za stražnjicu koja postoji. Svojim klijentima savjetujem da dostignu 10 do 15 tisuća koraka dnevno, a 1500 bi trebalo napraviti na uzbrdici ili stepenicama ako želite brzo oblikovati stražnjicu”, dodaje.

Manje sjedenja, više istezanja

Kada sjedite satima velika težina tijela je na stražnjici, naravno da će se onda promijeniti i oblik. Sjedenje također skraćuje i učvršćuje fleksure kukova, što utječe na našu sposobnost da stvarno aktiviramo mišiće gluteusa i kada ne sjedimo”, objašnjava fizioterapeut David Reavy.

 

Izvor Metro-portal.hr Foto ShowBizzPress

 

About The Author

Related posts