Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

18 tamburaških instrumentala na albumu “Late Night Tambura With Jerry Grcevich”

unnamed (3)

U prodaji je album “Late Night Tambura” Jerryja Grcevicha koji sadrži 18 poznatih tamburaških i tradicionalnih instrumentala koje je aranžmanski složio i odsvirao sam Grcevich. Među pomno biranim pjesmama nalaze se skladbe “Ne dirajte mi ravnicu”, “Šumi, šumi javore”, “Ne vrijedi plakati”, “Zaspale su tambure”, “Tajna najveća”, ali i strani evergreeni kao što su “All I Have to Do is Dream” i “Everybody Loves Somebody” koje će oduševiti sve ljubitelje tamburaške glazbe.

Jerry Grcevich rođen je u malom mjestu Turtle Creek kraj Pittsburgha, no njegovi su djed i baka podrijetlom iz Ozlja te sela Segetac u Podravini. Prvo glazbeno obrazovanje Jerry je dobio od svog oca, Josepha, koji je uvršten u Tamburitza Hall of Fame, a ista je čast ukazana i Jerryju 2001. godine kao najmlađem tamburašu koji je primljen u ovo prestižno društvo. Sa 20 godina, Jerry je otišao u Novi Sad gdje je učio tamburu od velikog Janike Balaža. Tijekom osamdesetih godina Jerry upoznaje Zvonka Bogdana s kojim često nastupa u SAD-u i Kanadi, a devedestih Jerryjev orkestar s Miroslavom Škorom snima neke od najtiražnijih albuma poput “Ne dirajte mi ravnicu” (1992) i “Sitan vez” (1996). Prije deset godina Jerry je primio najveće američko priznanje za promicanje kulturne baštine u svijetu koje se dodijeljuje američkim folk i tradicionalnim umjetnicima. Zadnjih godina, Grcevich provodi puno vremena u Hrvatskoj, kako bi proučavao stari i prikupljao novi materijal te da bi se, kao tamburaš, okušao u matičnoj sredini. Danas je njegovo ime simbol za jednog od naših najpoznatijih tamburaša i vjerojatno najboljeg primaša u svijetu.

unnamed (4)
image-28412

Album “Late Night Tambura with Jerry Grcevich” objavljen je prvi puta u nezavisnoj produkciji 2007. godine. Croatia Records s ponosom predstavlja reizdanje kao i redizajn albuma za koji su zaslužni i fotograf Marko Šolić te Antonija Erceg koja potpisuje likovno oblikovanje.

Album po cijeni od 69 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=816868
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1020276829
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/10839556

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts