Srpanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Daleki Božić hrvatskih reprezentativkih pun ljubavi

Nikolina Bozicevic

Hrvatske odbojkaške reprezentativke, poput brojnih sportaša, Božić će dočekati daleko od Hrvatske. Nikolina Božičević, Samanta Fabris i Ema Strunjak ipak nisu odoljele čaroliji najvećeg katoličkog blagdana i same će daleko od doma pripremiti delicije koje će podijeliti sa suigračicama i najmilijima.

 

Samanata Fabris
image-179848

Samanata Fabris

 

 

U dalekoj Finskoj igra naša Nikolina koja je s nama podijelila iskustvo blagdana u ovoj dalekoj sjevernoj zemlji: „Iako je Finska dom Djeda Mraza i njegova kuća je tek par sati udaljena od mog grada, još uvijek ga nisam imala prilike posjetiti. Vjerujem da ćemo u dogovoru s ostatkom ekipe prvom prilikom napraviti mali izlet u posjetu Djeda Mraza!“ – otkriva Nikolina i dodaje: „Slavljenje Božića u Finskoj ne razlikuje se puno od onog u Hrvatskoj. Iako dosta ljudi misli kako je finski narod hladan i oštar, oni su zapravo jedna jako topla i ugodna nacija. Tako i ovaj, jedan od meni najdražih blagdana u godini provode u obiteljskom, toplom i ugodnom okruženju. Osobito cijene Božić i Novu godinu, možda najviše od svih ostalih blagdana te puno pažnje posvećuju njegovoj proslavi!“

 

Nikolina Božičević
image-179849

Nikolina Božičević

 

 

U Finskoj slavljenje Božića započinje mjesec dana ranije. „U tom ranijem periodu slave Mali Božić ili Pikkuioul gdje zapravo budući blagdan slave s prijateljima, poznanicima, kolegama, ali ne i s rodbinom. Tako ostavljaju dan Božića za vrijeme provedeno samo s obitelji. U vrijeme Malog Božića organiziraju se brojne zabave i događanja. Na samo božićno jutro obiteljski započinju dan u sauni te jedu tradicionalno božićno jelo od tijesta i riže – riisipuuro. Kako živim s djevojkom koja je iz Finske imam i jedinstvenu priliku osjetiti neke njihove običaje i čari finskog Božića. Stan smo već uredile i dekorirale u božićnom duhu. Za mene je Božić jedan od najdražih blagdana, gdje imamo priliku osjetiti pravu toplinu svakog obiteljskog doma, darovati bližnje i slaviti Isusovo rođenje!“

 

Nikolina Bozicevic 4
image-179850

 

 

 

Kapetanica hrvatske reprezentacije Ema Strunjak ove sezone igra u dalekom ruskom Kazanu. Tamo velik dio grada još nije okićen, a prava slavlja kreću tek nakon Nove godine. Za razliku od njenog grada, talijanska Perugia u kojoj igra Ema Strunjak već je odavno okićena kao i njen dom.

 

Ema Strunjak s prijateljicama
image-179851

Ema Strunjak s prijateljicama

 

 

 

“Božić u Italiji gotovo se i ne razlikuje od običaja u Hrvatskoj. Jednako se kite gradovi, borovi, ide se na misu, Božić se provodi s obitelji. Ove godine Božić ću provesti na putu sa suigračicama za Cuneo jer nas sutradan očekuje utakmica. Blagdanska i dobra atmosfera niti tamo svakako neće izostati. Neizostavan poklon mojoj obitelji svake su godine razne delicije odnosno slatkiši koje vole. S tim nikada ne mogu promašiti, a ostatak poklona uvijek se trudim odabrati po njihovim željama. Želja bi mi bila provesti Božić s obitelji. Kako ove godine to nije moguće, zaželjela bih dobru atmosferu na putu sa suigračicama i naravno, dobru igru te dobar rezultat.” – istaknula je Ema Strunjak.

 

 

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija okuplja se već 27. prosinca i kreće na put ka Olimpijskom turniru na kojem će pokušati ostvariti što bolji rezultat. 2021. godine Hrvatska je i jedan od domaćina Europskog prvenstva na kojem ćemo navijati za naše reprezentativke.

 

“Sretan Božić i sve najbolje u Novoj godini svima u Hrvatskoj!”

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts