Travanj 01, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hrvatska predstava ” Ja koja imam nevinije ruke” gost Midsummer Scene Festivala

Vesna Tominac Matacic  SBP

Šesto izdanje Midsummer Scene Festivala proteklih dana oduševljava nikad bogatijim kulturnim sadržajem te dobiva ovacije i pohvale brojnih posjetitelja iz svih krajeva svijeta. Uz središnji događaj – prikaze Shakespearove tragedije Romeo i Julija te prije nekoliko dana održani tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Midsummer Scene po prvi put ugostit će hrvatsku predstavu Ja koja imam nevinije ruke. U četvrtak, 27. lipnja u 21.30 sati na tvrđavi Lovrjenac, monodrama o životu Vesne Parun vodi nas kroz odrastanje generacija djevojaka i žena.

Vesna Tominac Matacic  SBP
image-166142

Predstava u režiji Ivana Lea Leme, za koju je dramski predložak kompilirala glumica Vesna Tominac Matačić, koja i glumi samu Vesnu Parun, uz najvažnije dijelove Vesninog života, predstavit će nam i najpoznatije, ali i neke manje poznate pjesme najveće hrvatske pjesnikinje druge polovice 20. stoljeća.

Vesna Tominac Matacic  SBP
image-166143

Vesna je otočanka, rođena na Zlarinu 1922., osnovnu školu završila na Visu. Otočka izolirana raznim morima oblikovala je njen postojani karakter pjesnikinje koja je neumorno do kraja pjevala o našim životima, o burnom 20. stoljeću, o ratovima, o patrijarhalnom kišobranu, o arhetipskom Mediteranu, o ljubavi, zemaljskoj i nezemaljskoj.

Vesna Tominac Matacic SBP
image-166144

Tematika višestruko nagrađivanog životnog djela koje je dobilo sjajne kritike i na prestižnom Edinburgh Fringe festivalu, idealna je nadopuna šestom izdanju festivala Midsummer Scene ovogodišnjeg naziva Sezona ljubavi i mržnje, a koji sve do 7. srpnja predstavlja nikad bogatiji sadržaj i program.

Vesna Tominac Matacic  SBP
image-166145

Festival se nastavlja izvedbama Romea i Julije na Lovrjencu svake večeri u 21.30 sat sve do 5. srpnja. Shakespearova predstava pauzu ima jedino u četvrtak, 27. lipnja za vrijeme prikazivanje predstave Ja koja imam nevinije ruke. Pred sam kraj Festivala, u subotu 6. srpnja u 21.30 sati u Kneževom dvoru održat će se Cabaret Songs for Lovers (and Other Idiots) u izvođenju Sarah-Louise Young i pijanista Michael Roulstona. Ovogodišnji Festival završit će u nedjelju, 7. srpnja u 21.30 sati koprodukcijom između Midsummer Scene-a i dugogodišnjeg partnera festivala Doma Marina Držića te kazališta Marina Držića s predstavom Uncle Maroye Ree-examined u režiji Paola Tišljarića.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London. Ulaznice za predstave mogu se kupiti putem službene web stranice www.midsummer-scene.com.

Piše M.T Foto ShowbizzPress

About The Author

Related posts