Lipanj 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

13. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe

Zagreb Kom Dvorana hinten (1)

13. izdanje Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe održat će se od 12. do 21. listopada 2018. godine u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma HAZU.

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe jedinstveno je i nezaobilazno događanje na sceni klasične glazbe u Hrvatskoj. Osnovna ideja festivala je ponuditi vrhunske izvedbe komorne glazbe, spajanjem sjajnih glazbenih individualaca u komorne sastave koje se ne može čuti nigdje drugdje.

Zagreb Kom 12 Guitar Quintet
image-139469

 

Zagrebačka publika moći će čuti izvedbe svjetski priznatih glazbenika kao što su violinisti Susanna Yoko Henkel, Boris Brovtsyn, Stefan Milenković i Laura Vadjon, violončelisti Tanja Tetzlaff, Monika Leskovar i Santiago Cañon Valencia, violisti Guy Ben-Ziony i Sara Ferrandéz, pianisti Ewa Kupiec i Lauma Skride, gitaristi Petrit Çeku, Pedro Ribeiro RodriguesTomislav Vukšić, flautistica Gili Schwarzman, klarinetistica Sharon Kam i Hrvatski Barokni Ansambl.

Zagreb Kom Galerija (1)
image-139470

U razdoblju od 12. do 20. listopada 2018. na programu su šest tematski osmišljenih koncerata. Festival započinje u petak, 12. listopada 2018. godine u 20 sati u Preporodnoj dvorani na Gornjem gradu. Umjetnička ravnateljica festivala je, kao i prošlih godina, njemačko-japanska violinistica i Zagrepčanka Susanna Yoko Henkel, koja je zajedno s Daliom Despotom zaslužna za okupljanje probranog sastava glazbenika i uspješnu organizaciju festivala.

Ulaznice su dostupne putem stranice i prodajnih mjesta festivalskog partnera Ulaznice.hr. Pretprodaja ulaznica počinje 7. rujna 2018.

Piše D.T. Foto zagreb-festival.org

About The Author

Related posts