Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

12 punih godina djelovanja Kluba kulture

Klub kulture
Uskoro će 12 punih godina djelovanja Kluba kulture. Pripremili smo dvotjedni program koji započinjemo odličnim reggae koncertom. Stari znanci Raggalution sedmeročlani su bend iz Kranja, vješti rasplesati publiku u reggae ritmu. Puno putuju i sviraju u inozemstvu, Sziget Festival, Overjam, samo su neka od mjesta gdje su pokazali kako Slovenci praše jamajkansku muziku. Za cjelovečernji party pobrinut će se Vedasara Dub, križevački dub/reggae selekta!

Slušajte Raggalution
OVDJE!

Album Gatekeeper iz 2017. godine:


Vedasara Dub straight from Kalnik

 

SAFEHOUSE16 

subota, 18. studeni 2017. od 22 sata  
E1 & Savage
Vedran Gapulja
ulazak: 20 kuna

Križevački elektronski kolektiv Safehouse slavi svoj 16. rođendan. Godine prolaze, a njihova ljubav prema mjuzi, u maniri iskusnih majstora, pretapa se u plesne setove koje drže lokalnu scenu na razini svjetskih trendova.

Dva naizgled bezazlena imena – Savage & e1. Puštaju glazbu koja je toliko dobra da im jako zavidim na njihovoj selekciji. House baza, electro-disco, funk, downbeat, doza mistike. Zamislite da se vrtite strukom po unutarnjoj strani koluta. A kolut fiksno stoji. Tako zaljuljaju podij Savage & e1.” (recenzija nastupa iz Mastersa, 40Love).

4. MALI ZELENI FESTIVAL U KRIŽEVCIMA

petak i subota, 17. i 18. studeni 2017.
Galerija K2 u Križevcima

Nakon još jedne burne godine okolišnih problema, približava nam se vikend četvrtog Malog zelenog festivala u Križevcima. Ovu godinu mnogi će pamtiti kao godinu ekstremnih suša, požara, kao i nepredviđenih jakih kiša i poplava. I ove godine otvaraju nam se nova pitanja u kojima tragamo za odgovorima i rješenjima.

Nalazimo li se u ekstremima klimatskih promjena? Koliko je za to odgovoran sustav, koliko mi kao pojedinci i pojedinke podržavajući takav sustav? Kako će izgledati budućnost nastavimo li ovako? Postoje li rješenja? Koji su primjeri dobrih praksi? Na koje sve načine možemo djelovati i utjecati na promjenu?

Kao i prethodnih godina, cilj Malog zelenog festivala informirati je i obrazovati građane i građanke o alarmantnom stanju u okolišu koje se sve više pogoršava u tijeku neoliberalizma, potrošačkog društva i eksploatatorskih praksi diljem svijeta.

I ove godine program festivala biti će ispunjen tribinama, predavanjima, projekcijama filmova i radionicama s namjerom poticanja građana i građanki svih uzrasta da razmisle o okolišu kao o nečemu što pripada svima nama, kao nešto što moramo čuvati, jer osim što imamo pravo na zdrav okoliš, imamo i odgovornost prema njegovu očuvanju.

Pozivamo sve koji se žele informirati i naučiti nešto novo, da nam se pridruže u petak i subotu ,17. i 18.11.2017., u dvodnevnom programu festivala.

PROGRAM 

Petak 17.11.2017.
9-11 h [Gradska knjižnica „Franjo Marković“ ]: „Plesna šumska haljina jeseni“, radionica za djecu
12.15- 14h [Galerija K2] : „Kritika konzumerizma i kako utjecati na prekomjernu potrošnju u lokalnoj zajednici“, radionica za srednjoškolce i srednjoškolke
18 – 20.30h [Galerija K2] : „Književna večer klimatske fikcije“, predavanje i predstavljanje zbirke „Homo Climaticum“
21 – 04h [Klub kulture] : reggae koncert, Raggalution, Vedasara Dub

Subota 18.11.
15 – 16h [Galerija K2] : „Pravo na čist i zdrav okoliš kao ljudsko pravo“, predavanje
17 – 18h [Galerija K2] : „Tko reciklira, profitira“ , tribina
19h – 20h [Galerija K2] : „Centri za ponovnu upotrebu, primjeri dobre prakse“, predavanje
20h – 21-30h [Galerija K2] : „Bag it!“ , projekcija dokumentarnog filma
22h – 4h [Klub kulture]: Safehouse16 – E1&Savage, Vedran Gapulja

KRIŽEVCI – GRAD PO MJERI MLADIH

Istraživanje od 13. do 17. studenoga 2017.

Građani, a posebno mladi grada Križevaca tijekom sljedećeg tjedna, od 13. do 17. studenoga 2017. godine, mogu sudjelovati u izradi gradske politike za mlade. Naime, u okviru projekta „Gradski program za mlade Grada Križevaca“ pod sloganom „Grad po mjeri mladih“ organizira se prikupljanje prijedloga građana, a posebno mladih za poboljšanje kvalitete života mladih, a potom će se rezultati obraditi te predstaviti stručnjacima i djelatnicima te izvršnim funkcijama grada Križevaca.

Ispunite obrazac online:
ISTRAŽIVANJE, Grad po mjeri mladih

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts